HUN / ENG

Ajándék a kismamáknak

Nagy értékű adományt kapott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája. A cél az anyukák egészségének elősegítése.

Évente több mint 3000 szülést vezetnek le a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Kiemelt fontosságú, hogy a szülésen átesett édesanyák a lehető legegészségesebben tudják elkezdeni "új életüket" kisbabájukkal.

A  "BABÁNTÚL" elnevezésű kutatási program keretében egy egyedülálló készítmény klinikai vizsgálatai történtek  a Debreceni Egyetemen. A randomizált, kettős vak próbás klinikai vizsgálat eredményeiről a  kutatás vezetője, Prof. Dr. Takács Péter tartott előadást az Amerikai Uroginekológiai Társaság és Nemzetközi Uroginekológiai Társaság közös éves tudományos konferenciáján  az Amerikai Egyesült Államok-beli Nashville-ben.

Az eredmények magukért beszélnek. A "BABÁNTÚL" készítményt szedő kismamák sokkal jobban érezték magukat a szülést követően ugyaníkkor  az orvosi vizsgálatok is azt mutatták ki, hogy kevesebb és enyhébb volt a szülésből fakadó kismedencei  izom és kötőszöveti károsodás.

Mindezekből a kutatók azt a következtetést vonták le, hogy a szülést követően szedett speciális összetételű "BABÁNTÚL" étrendkiegészítő javította a medencefenék funkcióinak helyreállítását a  hüvelyi szülést követően.

A jelentős nemzetközi kutatási siker alkalmából, a programot  kifejlesztő, Fempharma Kft. felajánlott a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának 200 darab  készítményt, mellyel a Klinikán született babák és anyukájuk egészségét kívánják  elősegíteni. A nagy értékű adományt Prof. Dr. Ács Nándor klinikaigazgató vette át.

Miért olyan jelentős a felépülés szempontjából az első 12 hónap

A hüvelyi szülés során sérülhet a kismedence izomzata. Minél idősebb a kismama, annál nagyobb ennek a kockázata: míg az első gyermekét húszas éveiben szülő nőnél 15 százalék, addig a negyvenes éveiben járónál 50 százalék. A levátorizomzatot úgy kell elképzelni, mint egy kelyhet, amely körülveszi a medencét. Jelentősen el kell lazulnia és szét kell nyílnia, hogy a baba kijöhessen rajta. Ezen az izomrétegen nyugszik a húgyhólyag, a hüvely és a belső nemi szervek. Ha itt maradandó elváltozás keletkezik, akkor az többek között inkontinenciához, szexuális problémákhoz vezethet. A szülést követő 12 hónap egyedi hormonális miliő, az evolúció szempontjából lényeges, önmagától működő, védő mechanizmus. A nők ennek köszönhetően tudtak probléma nélkül szülni még a vadonban is. A teljes regenerálódáshoz ez soha vissza nem térő időszak, ekkor lehet a legtöbbet tenni érte.

Vissza a főoldalra
Vissza a hírekhez

Fotók

dmd group
Diamond Agency
4024 Debrecen, Nap utca 16.

+36-52-536-639
+36-20-933-9619

Írj nekünk!
hello@diamondagency.hu

Bemutatkozó anyagunk
letöltéshez kattintson ide!

Hívj, írj, hogy segíthessünk
+36 20 933 9619
légy a partnerünk!

2019 (c) Minden jog fenntartva. DMD - A kommunikáció élvonalában!
Adatvédelmi nyilatkozat